onsdag 16 november 2016

16 november 2016

Hej hopp!
Med risk för att bli lite tjatig så blir det ännu ett inlägg om en föreläsare. Idag va det läkaren och hjärnkirurgen Nisse Simonsson som stod för underhållning blandat med allvar.

Har haft förmånen att få se honom förut.
Men nya grejer va det också helt klart denna dag då de handlade om stress.

Medicinska begreppet stress är att man blir torr i munnen, pulsen blir hög och hjärtat slår snabbt. Man bajsar och kissar på sig. Så kanske få som egentligen upplevt stress i den medicinska formen.

Akut stress är dock bra så att vi reagerar när det är farligt! Att fight, freez eller fly systemet funkar.
Det är när vi går om kring och mår dåligt av att vi känner oss otillräckliga och inte hinner med allt vi vill/måste/borde under lång tid det kan vara rent farligt och man kallar det kronisk stress.

Konkret kan du minska stress genom motion, bra sömn, städa och ordna och strukturera upp så du tar en sak i taget! Stress kan ju vara bra för att man blir vaksam, gör sitt yttersta och i tid i vissa sammanhang. Det viktigaste är egentligen att återhämta sig och inte älta.

Idag har jag också varit på utvecklingssamtal med äldsta sonen. Mycket stolt mamma som gick därifrån med ett leende på läpparna och glädje ända in i själen!

Det är turbulent och tufft för honom just nu. Men ändå lyckad han kämpa på och hålla modet uppe och göra bra resultat i skolarbetet!!!

Att ta dag för dag är nyttigt, men struktur och planering är något jag ändå vill ha för att känna mig trygg. Det har vi lagt lite tid på idag!

Leende och skratt minskar också stress, så ha roligt och va glad! 😁

Inga kommentarer: