onsdag 21 april 2010

Staden, ridning...m.m

Japp i tisdags blev det en stadstur efter vi lämnat (fruktansvärd lämning va det) på dagis och Anders hjälpt mig att släppa ut hästarna. Först blev det sjödins och beställning av en ny frys. Vår stora nere i källaren dog för ett tag sedan...och vi har ingen aning när den la av, bara att det måste ha varit ett tag sedan när Anders upptäckte det för han höll på att kräkas när han öppnade frysen. Har funderat en tid på hur jag ska lösa situationen med att vår son inte får plats i syskonvagnen ( den har vi lånat ut till Ullis) och inte i någon annan syskonvagn som vi prövat heller och han orkar ju inte gå en lång promenad om man skulle vilja, och jag orkar definitivt inte bära på han om han blir trött. Han väger minst 22kg. Så jag har gått i funderingarna om man ska skaffa en cykel, antingen trehjuling eller tvåhjuling med stödhjul och hantag.. Men det blev inget av de alternativen utan en cykelkärra med plats för två och som man kan göra om till vagn. Beställt den på Coop och ska få den nästa vecka. Hoppas verkligen att det ska funka. Trehjuling e väl möjligt att vi lånar eller köper begagnad, men tvåhjuling känns som att han e för liten för.
Onsdag: Lämningen gick mycket bättre ( han hade ju inte varit på dagis på två veckor innan igår, plus att det har vart struligt med utelämningar innan med.) Sen va jag på en jättehärlig ridtur med Pålvar, i sälskap med Katrin & Alan. Isabelle hade varit på super humör med pappa. sådant gillar vi :) hämtade Erik på dagis och så va vi till Anneli en sväng. Hem och slängde ihop lappskojs, men visade sig att köttet va från Brasilien Så då tvärvägra Anders att äta, ( hade frågat han innan om han åt lappskojs...)vet ju att han e jättekinkig på svenskat och så, men fick bara nog och lacka ur helt, kan ju göra misstag ju och dessutom så ifrågasätter han ju inte när han beställer mat ute vart köttet kommer ifrån. Vilket han får se till att göra i framtiden eftersom han ifrågasätter mig jämt.
Erik va inte medgörlig alls när vi skulle på dagis, han ville inte alls klä på sig, inte åka till dagis, inte kliva ur bilen på dagis. Men till slut kom vi på dagis gården och sen visade Erik Isabelle sandlådan och så. Sen va det bra och vi kunde åka. For och tog ut hästarna och fixade stallet.
Sen sov Isabelle i vagnen ett tag och jag började röja. Han ju inte klart. Men så e det. Målat skänken som stod i hallen där vi har garderoberna nu. Han måla den en gång när Erik va på dagis och en gång nu i kväll. Det får räcka för ikväll. God natt!

1 kommentar:

m-mammatill2 sa...

ojoj vad du hinner med mycke, fast du t.o.m är klen.. inte illa det inte.